Şehit Tabib Teğmen Yüksel Demir Ortaokulu

Vizyon: Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran analiz ve sentezler yapabilen sentezlerin yetiştiği; bütün bireylerin kurumun değerli bir üyesi olduğu bilincine vardığı; bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü, bugüne; bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu ve tarihi ile iftihar eden; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin işbirliğyle çevrede " model okul" olmaktır.

Misyon: Şehit Tabip Teğmen Yüksel Demir İlköğretim Okulu olarak, Milli Eğitim Bakanlığının temel hedefleri çerçevesinde vatan ve insan sevgisiyle mücehhez, milli ve manevi değerlerini özümseyip sahiplenen, çağdaş ve demokratik anlayıştan beslenen insan ilişkilerine önem veren, toplumun menfaatlerini kendi menfaatinden üstün tutan, bilgiye ulaşma yollarını ve en verimli şekilde kullanmayı bilen, farklılıkların kültürel zenginlik olduğunun farkında olan, insanları oldukları gibi kabullenip onlara saygı gösteren şahsiyetli, kişiliği olgunlaşmış, bir ve birlik olma şuurunu elde etmiş bireyler yetiştiriyoruz.

Başarılar: 2012-2013 öğretim yılında 40 tane 8. sınıf öğrencisinin 38 tanesi sınavla öğrenci alan bir ortaöğretim kurumuna yerleşmiştir.

Yabancı Dil: ingilizce
Sportif Etkinlikler: Futbol,basketbol,voleybol ve masa tenisi kursları